Disse sko bør du have

Hvor mange par sko, du skal have, findes der ikke et entydigt svar på. Om du er kvinde eller mand gør som sådan ingen synderlig forskel, for det er altid fedt til fest at kunne bryste sig af et par nye stiletter eller Oxfordsko, du ikke er set i før. Men rent praktisk kan vi sætte et cirkatal på, hvor mange og hvilke sko, du bør have for at tage højde for forskellige situationer.

Det behøver ikke flænse din konto at købe godt med sko. Lån penge online for at få råd til en hel sæsons casualsko, sko til fester og sko til pløret, du tramper gennem på livets vej.

Hvilke sko bør han have?

Starter vi med sko til daglig trasken omkring i byen og på kontoret, er der ingen grund til at smide om sig med penge. For mænd kan simple ruskindssko tjene formålet fint. De modstår sporadiske vandpyttesprøjt, har moderne forretningslook og klinger godt på gågadens fliser.

De er ikke optimale til lang tids gang, så hvis du for eksempel gør rent på et sygehus, arbejder på et lager eller har et andet job med meget gang, er du bedre tjent med sportssko. Til det rædsomme vejr med regnens ubarmhjertige pløren er gummistøvler bedst. Vinterstøvler til glattere overflader. Endelig bør du have et par derbysko til fine lejligheder – og begravelser.

Hvilke sko bør hun have?

For kvinder gælder meget det samme, om end stiletterne til fest med deres sylespidse stolper ikke umiddelbart har en parallel hos mandesko. Til dagligt er et par sneakers, enten med snørebånd eller slip-on, gode at stikke fødderne i – at hvile fodballen er altid godt.

Til vinterstøvler kan du sagtens finde noget, der er både praktisk og lækkert. For eksempel er læderstøvler med udspringende, afrundet hæl og frynser af skind placeret øverst populære.