Få motivationen til at løbe tilbage

Synes du også, at det kan være svært at få snøret løbeskoene og komme afsted på ugens løbeture? Så læs med her. Du er nemlig ikke den eneste, og rigtig mange vil opleve at motivationen til at løbe en tur er mere eller mindre forsvundet i periode. For at finde motivationen igen er det vigtigt, at du har nogle gode metoder. Det kan være, at du kan blive motiveret ved at købe et par nye løbesko, aftale med en studiekammerat at I skal løbe sammen, lave en ny spilleliste med din yndlingsmusik eller købe et nyt løbe-ur, så du kan blive motiveret af at se forbedringer. Hvis du finder ud af, at du bliver mest motiveret ved at købe forskellige gadgets til din løbetur, kan det hurtigt blive dyrt for dig – specielt hvis du er på SU. Derfor har du mulighed for at optage et kviklån studerende, så du kan få gang i løbebenene igen.

6 gode råd

Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan man motiveres til at løbe. Herunder får du et par tips, som du kan afprøve, når du er lige ved at miste din løbemotivation.

  • Det kan være en god idé at sætte dig nogle mål. Når du oplever, at du forbedrer dig, vil det motivere dig endnu mere.
  • Aftal med én eller flere af dine studiekammerater, at I skal løbe sammen et bestemt antal dage om ugen. Når du har en aftale, vil det være sværere for dig at blive hjemme.
  • Det kan være, at det er tid til forandringer. Du har måske løbet den samme rute i en lang periode, og nu er det måske tid at afprøve en anden rute eller en helt anden løbeform som fx intervaltræning eller trail.
  • Lav en god spilleliste, så du kan lytte til alle dine favoritnumre imens du løber.
  • Meld dig til et løb, så du har noget at træne op til.
  • Det kan være, at du bliver motiveret ved at købe noget smart løbetøj eller nogle nye løbesko. Du kan læse mere om dine muligheder for at låne penge til det på compareloans.dksms-laan-5000.